VI VELGER ØKOLOGISK

Det er en grunn til at vi liker bomull så godt. Bomull er mykt, absorberende og pustende. Det er også vaskbart ved høy temperatur og enkelt å stelle. Dessverre er bomull også en versting når det gjelder global miljøbelastning. Det er fordi dyrking og produksjon av konvensjonell bomull krever enorme mengder vann. I tillegg er plantevernmidlene og kjemikaliene som blir brukt i bomullsproduksjon skadelige for både arbeidernes og økosystemets helse.

Heldigvis finnes det alternativ. Økologisk jordbruk er en produksjonsprosess som opprettholder helsen til økosystemer, jordsmonn og mennesker. Dette er mulig fordi økologisk dyrket bomull eliminerer farlige sprøytemidler, kunstgjødsel og omfattende vannbruk. I tillegg forhindrer vekselbruk at jordsmonnet utpines, samtidig som kompostering og naturlig forråtnelse gjør jorda mer næringsrik.

Med økologisk jordbruk følger også et sterkt sosialt fokus på fairtrade og etiske produksjonsprinsipper, derfor er det en selvfølge for oss å velge økologisk bomull i våre tekstiler.
 
VÅRE GODE HJELPERE
I et lite oversiktlig marked, trenger vi hjelp til å kvalitetssikre at produksjonen går skikkelig for seg. I Norge er det nemlig lov å skrive «økologisk» på merkelappen, selv om kun en liten del av materialet stammer fra økologisk jordbruk. For at våre kunder skal være helt sikre på at vår bomull faktisk er økologisk produsert, har vi valgt å bruke kun GOTS-sertifisert økologisk bomull i våre bomullstekstiler.
 
Hva er GOTS?
GOTS står for GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD og er en internasjonal anerkjent sertifiseringsordning for økologiske fibre. Det som er så bra med GOTS er at de sikrer miljø- og helsekrav for hele produksjonsprosessen, fra dyrking, spinning og farging til innpakning og transport.

I praksis innebærer dette at samtlige leverandører og underleverandører må dokumentere at de oppfyller GOTS strenge miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene.
 
Fra Portugal til Norge

Bomullen vår blir farget i Portugal og printet i Spania. Sengetøyet blir sydd sammen i Portugal. Et tekstilprodukt som bærer GOTS-etiketten må inneholde minst 70 prosent sertifiserte økologiske fibre. Bomullen i vårt sengetøy er 100 prosent økologisk bomull.

Kriteriene for å oppnå GOTS-sertifisering gjelder også bruk av fargestoffer. Det er dessuten strenge restriksjoner på tilbehør som glidelåser, knapper og andre tekstiler brukt i produktet.

I tillegg til GOTS er sengetøyet vårt merket med OEKO-TEX® standard, som bekrefter at ingen allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer er brukt i produksjonen.

KJØP ØKOLOGISK