For å bidra til en positiv forandring i tekstilindustrien, fokuserer vi på kvalitet og tidløshet. Fra vår skandinaviske kulturarv følger verdien av funksjon, komfort og identitet inn i våre designvalg. Hos Amokamok legger vi sjelen vår i designprosessen og har som mål å skape allsidige produkter som du vil ha stor glede og nytte av i lang tid.

Materialer
Våre materialer er nøye utvalgt på bakgrunn av hva som er særlig egnet til hvert produkt og hva produktet skal brukes til. Vi bruker først og fremst naturmaterialer som er økologisk fremstilt og av høy kvalitet. På denne måten tar vi hensyn til både funksjon og miljøavtrykk i våre materialvalg, som er avgjørende faktorer for godt design.

Emballasje
Alle våre produkter blir forsvarlig pakket i emballasje som beskytter produktet under frakt og lagring. Vi jobber kontinuerlig for å minimere bruken av plast og oljebaserte materialer ved å velge emballasje som enten er naturlig nedbrytbar, eller som kan resirkuleres. I vår papiremballasje benytter vi FSC-sertifisert eller resirkulert papir. 

Produksjon
All form for produksjon forurenser. Vårt mål er å minimere vårt miljøavtrykk, samtidig som det er viktig for oss at etiske og sosiale verdier blir ivaretatt. Der det er mulig, velger vi sertifiserte prosesser som er mindre belastende. Vi sørger for å velge seriøse og troverdige leverandører, som holder høy standard for kvalitet, miljøpåvirkning og arbeidsforhold. 

Påvirkning og formidling
Som merkevare og aktør i bransjen har vi automatisk også påvirkningskraft som er med på å forme fremtiden. Både overfor våre kunder og leverandører har vi ansvar for å stille krav, spre kunnskap og formidle gode verdier. Vi jobber for å oppmuntre og inspirere til god praksis og gode holdninger både når det kommer til business og forbruk. 

Tenk deg alltid om en ekstra gang før du kjøper noe nytt og hvem du handler fra. Velg kvalitetsprodukter egnet for sitt bruk og sørg for å ta godt vare på det du har. På samme måte vil vi som merkevare kontinuerlig jobbe mot å forbedre oss. Vi vil se etter bedre løsninger og alternativer innenfor vårt felt for å bidra mot en mer bærekraftig industri og praksis.